Site Overlay

Stories

Om meg

Biografi

Ditte Marie Bræin, født inn i en av Norges eldste musikerslekter og oppvokst på Fanø i Danmark og på Blommenholm i Bærum, har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Der studerte hun under veiledning av Mona Julsrud, Svein Bjørkøy og Randi Stene. De siste årene har hun utviklet seg videre under veiledning av den kjente vokalpedagogen Susanna Eken. Ditte er blant de mest aktive unge og nyetablerte konsertsangerne i Norge, og er også en ettertraktet ensemblesanger. Hun har opparbeidet seg bred erfaring og kjærlighet for kirkemusikkrepertoaret gjennom jevnlige opptredener med de fleste symfoniorkestre og domkor i landet, og har ved flere anledninger samarbeidet med de norske samtidsensemblene asamisimasa og Aksiom, noe som har utvidet hennes kompetanse og interesse for samtidsmusikkfeltet. Ditte har også opptrådt gjentatte ganger med tidligmusikkensemblet Barokkanerne, med DR Vokalensemblet under ledelse av Marcus Creed, og har jobbet med dirigenter/musikalske ledere som Ottavio Dantone, Kati Debretzeni, Enrico Gatti, Paul Agnew og Grete Pedersen. I 2013 var hun tilknyttet kulturutvekslings-organisasjonen Transposition og var med i en oppsetning av Händels Messias ved operahuset i Ho Chi Minh-byen i Vietnam. Ditte medvirker på en rekke CD-innspillinger, blant andre med Det Norske Solistkor, hvor hun siden høsten 2012 har vært fast sanger. Ditte mottok stipend fra Sine Butenschøns fond for 2017. 

I sesongen 2020/2021 står bl.a. følgende på programmet: urfremføringer av Bent Sørensens stort anlagte «Matteuspasjon» på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og Henrik Ødegaards «Te Deum», innspilling av Bjørn Morten Christophersens «Lapse of Time», i tillegg til konserter med blant andre Barokkanerne, Aksiom, Kristiansand Domkor og Kristiansand Symfoniorkester, Oslo Domkor, Nidaros Oratoriekor og Trondheim Symfoniorkester, JSB Ensemble Oslo, Oslo Circles, og Det Norske Solistkor.

CV

Utdannelse

2006 – 2008: Bachelorstudier ved Institutt for musikkvitenskap, UiO

2008 – 2012: Kandidatstudiet i klassisk utøvende sang ved Norges Musikkhøgskole

2012 – 2017: Masterstudiet i klassisk utøvende sang ved Norges Musikkhøgskole

Masterclass: Pat Mislin, Håkan Hagegård, Susanna Eken, Andrew Manze, Emma Kirkby, Johannes Weisser, Randi Stene

Kurs: Voksenåsen Sommerakademi

Stipend fra Sine Butenschøns Fond 2017

Diskografi

«as dreams» med musikk av Nørgård, Saariaho, Janson, Lachenmann og Xenakis. Det Norske Solistkor, Oslo Sinfonietta, Grete Pedersen. Bis Records.

«meins lebens licht» med musikk av Nystedt og Bach. Det Norske Solistkor, ensemble Allegria, Grete Pedersen. Bis Records.

«Sound of Horse» med musikk av Laurence Crane. Asamisimasa. Hubro Music.

«Coro» med musikk av Luciano Berio. Det Norske Solistkor, KORK, Grete Pedersen. Bis Records.

«Bach – The Motets»med samtlige av Bachs motetter. Det Norske Solistkor, Kate Hearne, Christian Kjos, Ensemble Allegria, Grete Pedersen. Bis Records.

«Arcadian Affairs» med kantater av G.F. Händel. Christian Kjos, Marianne Beate Kielland. Simax Classics.

«refractions» med musikk av Valen, Berg, Messiaen og Webern. Det Norske Solistkor, Kringkastingsorkesteret, Grete Pedersen. Bis Records.

«Rós – songs of christmas». Det Norske Solistkor, Berit Opheim, Gjermund Larsen, Rolf Lislevand, Bjørn Kjellemyr, Grete Pedersen. Bis Records.

«Im Herbst» med musikk av Brahms og Schubert. Det Norske Solistkor, Ingrid Andsnes, Grete Pedersen. Bis Records.

Konsertvirksomhet

2020

Johannespasjonen av Bach med Marianne Beate Kielland, Magnus Staveland, Halvor Festervoll Melien og Christian Kjos i regi av Klassisk Karantene på Sentralen i Oslo/Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

«Händel på Hafslund» – en kammerkonsert i regi av musikkens venner i Sarpsborg på Hafslund Hovedgård, viet musikk av G.F. Händel. Med Vegard Lund, Gunnar Hauge og Christian Kjos.

Solist i videoproduksjon med Oslo Kammerkor under ledelse av Håkon Daniel Nystedt, bl.a «En Svane» av Edvard Grieg.

Bachs kantate 84 «Ich bin vergnügt mit meinen Glücke» med Barokkanerne i Oslo, Bodø og Fredrikstad.

«Te Deum» av Henrik Ødegaard (urfremføring) med Tønsberg Domkor under ledelse av Nina T. Karlsen.

«Gloria» av Vivaldi med Barokkanerne og Oslo Vokalensemble under ledelse av Ida C. Tingstein.

2019

H-mollmesse av J.S. Bach med Bergen Domkor og sammensatt barokkensemble under ledelse av Kjetil Almenning.

C-mollmesse av W.A. Mozart med Nidaros Domkor og Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Karen Haugom Olsen. 

Kantater av Händel med Rachel Redmond og Christian Kjos.

Konsert med Oslo Circles under ledelse av Astrid Kirschner.

Il Trionfo del Tempo e del Disinganno (i rollen som Piacere) av G.F. Händel med Rachel Redmond, Marianne Beate Kielland, Magnus Staveland og Barokkanerne under ledelse av Enrico Gatti.

Matteuspasjonen av Trond. H. F. Kverno med Oslo Domkor under ledelse av Vivianne Sydnes.

H-mollmessen av J.S. Bach med Bodø Domkor og Nordnorsk Symfoniorkester under ledelse av Øystein Jæger.

Elias av F. Mendelssohn med sammensatt kor og orkester under ledelse av Grete Pedersen.

Konserter med Nivalis- og Paulus Barokk i Oslo og Hamar under ledelse av Laima Olsson.

Juleoratoriet kantate 4-5-6 av J.S. Bach med Stavanger Symfoniorkester og Stavanger Oratoriekor under ledelse av Goos ten Napel.

Solist ved Grex Vocalis’ finalekonsert på hovedscenen i DNOB.

Fødselspermisjon

2018

Fødselspermisjon

Nelsonmesse/Kortreist langt borte frå av J. Haydn/Bjørn Morten Christophersen med Ensemble 96 under ledelse av Nina T. Karlsen.

Jauchzet Gott av J.S. Bach med Barokkanerne under MiSK. Musikalsk ledelse Svein Rustad.

Messias av G.F. Händel med Asker Kammerkor og Barokkanerne under ledelse av Julia Blank.

Solist ved konsert med Grex Vocalis under ledelse av Carl Høgset.

Magnificat av J.S. Bach med Oslo Domkor, Borg Domkor og Barokkanerne, under ledelse av Vivianne Sydnes og Tore Erik Mohn.

2017

Messias av G.F. Händel med Oslo Domkor og Barokkanerne under ledelse av Vivianne Sydnes og med Nidaros Domkor og Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Karen Haugom Olsen.

Årstidene av J. Haydn (i norsk oversettelse av Pål Helge Haugen) med Det Norske Solistkor under ledelse av Grete Pedersen.

Juleoratoriet kantate 4-6 av Bach med Vår Frelsers Kirkes Kantori og Stavanger symfoniorkester under ledelse av Goos ten Napel.

Solist under Norsk komponistforenings 100-årsmarkering i Kristiansund med operaen i Kristiansunds sinfonietta. Dirigent Kjell Seim.

Magnificat og Påskeoratoriet av Bach med Bodø domkor og Nordnorsk opera- og symfoniorkester under ledelse av Øystein Jæger. 

Johannespasjonen av Bach med Uranienborg Vokalensemble og Barokkanerne under ledelse av Elisabeth Holte.

Solist ved konsert i Sem kirke, Tønsberg, i konsertserien Klingende Kirkelandskap med Halvor Festervoll Melien og Barokkanerne. Musikk av Händel, Weckmann, Tunder, Bach og Weir. Denne konserten var Dittes masterprosjekt ved Norges musikkhøgskole.

2016

Solist med kammerkoret ensemble 96, ensemble Allegria og blåsere fra OFO i uroppføring av Bjørn Morten Christophersens kommentarverk «Kortreist langt borte frå» til Joseph Haydns Nelson-messe. Dirigent Nina T. Karlsen.

Konsert med samtidsensemblet asamisimasa på festivalen Only Connect, musikk av Laurence Crane.

Solist i Michael Haydns Requiem og Joseph Haydns Theresienmesse med Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria. Dirigent Grete Pedersen.

Dixit Dominus av Händel og Missa Cellensis av Haydn med Nidaros domkor og Trondheim barokk. Dirigent Karen Haugom Olsen.

Magnificat av Bach med Grorud kirkes kammerkor og sammensatt orkester. Dirigent Terje Winge.

Messias av Händel med Tønsberg domkor og Barokkanerne under ledelse av Nina T. Karl-sen.

Messias av Händel med Vocal Art, kammerkoret Con Brio og Capella Petri i Bodin kirke, Bodø. Dirigent Trond Hans Farner Kverno.

Juleoratoriet kantate 1-3 av Bach med Kristiansund kammerkor og sammensatt orkester under ledelse av Peder Rensvik.

Konsertturné med Det Norske Solistkor i Finnland, Sverige, Danmark og Norge. Urfremføring Ørjan Matre og Bach. Dirigent Grete Pedersen.

2015

Medvirket ved flere konsertprosjekter med DR Vokalensemblet i København, under ledelse av Marcus Creed.

Faurés Requiem med Torshovkoret og Marcus André Berg under ledelse av Marius Skjølaas.

Solist i festkonsert på nasjonaldagen med Ålesund symfoniorkester i Ålesund. Musikk av Grieg og Bræin, dirigent Lars-Thomas Holm.

Solist ved markeringen av Carl Nilsen-jubileet på Lysebu, arrangert av foreningen for dansk – norsk samarbeid på Lysebu.

Juleoratoriet kantate 1-3 av Bach med Asker kammerkor og Oslo Barokkorkester. Dirigent Birger Egge-Hoveid.

Juleoratoriet kantate 1-3 og 6 av Bach med Grex Vocalis og Barokkanerne underledelse av Carl Høgset.

Medvirkende ved en rekke konserter med Det Norske Solistkor, blant andre under Olavsfestdagene i Trondheim, Oslo Jazzfestival og turné i Nederland.

2014

Fødselspermisjon

2013 

Tilknyttet kulturutvekslingsorganisasjonen Transposition som blant annet innebar å være med i en oppsetning av Händels Messias ved operahuset i Ho Chi Minh-byen i Vietnam. 

Konsert i Luxembourg, musikk av Clemens Gadenstätter, med samtidsensemblet asamisimasa.

Dixit Dominus av Händel med Nordstrand kirkekor og Barokkanerne under ledelse av Karen Haugom Olsen.

Juleoratoriet kantate 1-3 og 6 av Bach med Stavanger domkantori og Det Norske Katedralensemblet under ledelse av Oddgeir Kjetilstad.

2012 – 

Fast sopran i Det Norske Solistkor.